Ziua Comunei Boroaia

Ziua Comunei Boroaia

Ziua Comunei Boroaia

Consiliul Local Boroaia în colaborare cu Căminul Cultural „Mihai Boleac” din Boroaia organizează „Ziua Comunei Boroaia”. Cea de a 13-a ediție se va desfășura pe 25 mai și include un program cât se poate de variat. Activitățle sportive, religioase și artisitice sunt pregătite în programul evenimentului. Pentru buna desfășurare s-au alocat manifestării suma de 20.000 lei din bugetul local.

Competițiile sportive vor deschide evenimentul la ora 10.30. Preoții din comună vor oficial slujbă de comemorare a eroilor la Monumentul din curtea bisericii Boroaia și Monumentul din Centrul Civic. Slujba va fi urmată de ceremonia depunerii de coroane la monumente, garda fiind asigurată de jandarmii Școlii de Subofițeri „Petru Rareș” din Fălticeni.

În jurul orei 13 vor fi înmânată diploma de „Cetățean de Onoare al Comunei Boroaia” și diplome aniversare pentru familiile care sărbătoresc 50 ani de la căsătorie.

Program artistic va fi deschis de elevii școlilor gimnaziale „VasileTomegea” din Boroaia și Moișa.

Pe scenă vor evolua interpreții de muzică populară Marius Dochița, Casandra Răcar, Larisa Durnea, Florina Bîgu, Andrei Munteanu. Vor urma suite de dansuri populare susținute de formația „Cetinița” ce aparține Căminului Cultural „Mihai Boleac”

Invitați la acest eveniment sunt membrii formație de dansuri moderne Kalypso din Fălticeni și formația „Flori de pe Șomuz” din comuna Bunești.

Programul va continua cu un recital de muzică populară susținut de Andrei Mihailov și solistele Elena Rusu, Iuliana Condur, Ana Moisenco, Roxana Moisenco.

Printre cei care vor încânta publicul se numără instrumentistul George Roșca, elev în clasa V-a la Școala Gimnazială “Grigore Sturzu” din Târzia și Fanfara din comuna Fântânele.

Solistele de muzică etno și populară Lorena și Adriana Stuparu vor încheia programul evenimentului „Ziua Comunei Boroaia”.

workmaster

Close