Proiect educațional susținut de Primăria Boroaia și sprijinit de Contraamiralul doctor Ion Condur

Proiect educațional susținut de Primăria Boroaia și sprijinit de Contraamiralul doctor Ion Condur

Proiect educațional susținut de Primăria Boroaia și sprijinit de Contraamiralul doctor Ion Condur

Excursia a fost oferită de domnul Contraamiral dr. Ion Condur, locțiitorul comandatului Flotei Navale Române (fiu al comunei Boroaia) și de Primăria Comunei Boroaia, reprezentată de domnul primar, ing.Vasile Berariu, cărora le adresăm sincerele noastre mulțumiri.

Proiectul excursiei a cuprins obiective turistice interesante și variate la care au avut șansa să participe elevii cu rezultate foarte bune la învățătură și disciplină impecabilă. Proiectul a presupus un acord de parteneriat încheiat între Forțele Navale Române (reprezentate de domnul Contraamiral dr. Ion Condur), Primăria comunei Boroaia (reprezentată de domnul Primar ing. Vasile Berariu și Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia (reprezentată de doamna director Lucia Moroșan). Elevii au fost coordonați și însoțiți de consilier educativ – prof. Petronela Mateescu și prof. Alina Nistor.

Sprijinul domnului contraamiral dr. Ion Condur, s-a convertit în fericire, motivație, împlinire și nu în ultimul rând, în recunoștință. Gestul dumnealui a transmis un mesaj important tuturor elevilor școlii noastre: faptul că munca este răsplătită și că eforturile depuse zi de zi aduc satisfacții celor ce se implică în propria educație.

La sfârşitul excursiei, elevii au putut să demonstreze capacitatea de a înţelege, de a compara, de a distinge particularităţile şi elementele comune ale Bazelor Navale Constanța – Mangalia, ale monumentelor istorice şi culturale; să valorifice intra-şi interdisciplinar conţinutul informaţiilor istorice, geografice, literare, religioase; să motiveze de ce cunoaşterea şi ocrotirea monumentelor istorice, religioase, ale mediului înconjurător reprezintă îndatoriri elementare ale fiecărui locuitor al ţării; să explice poziția geo-strategică a porturilor Constanța și Mangalia la Marea Neagră.

Pe parcursul celor cinci zile petrecute pe țărmul Mării Negre, domnul Contraamiral dr. Ion Condur – locțiitorul comandatului Flotei Navale Române le-a oferit șansa elevilor de a vizita Baza Navală Mangalia (Școala de aplicație a Forțelor Navale, Muzeul Marinei Mangalia, Divizionul 150 Rachete Navale, Divizionul 50 Rachete), Baza Navală Constanța (Bricul / Nava școală „Mircea”, Fregata 221 „Regele Ferdinand”, Fregata „Regina Maria”, Submarinul „Delfinul”, Muzeul Marinei Române Constanța), Acvariul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, Clinica Medicală MEDSIM CENTER Mangalia.

Elevii au participat la un spectacol de teatru pentru copii, în orașul Mangalia în cinstea Sărbătorilor Pascale.

La Muzeul Marinei Române Constanța, elevii au fost întâmpinați de domnul Marian Moșneagu - istoric român, specializat în istorie navală și fiu al comunei Boroaia, care le-a oferit elevilor informații și cadouri, suveniruri. Domnul maistru militar principal Nițu Ștefan ne-a însoțit permanent, în tot acest timp, stând mereu la dispoziția noastră, oferindu-ne sprijin și informații.

Iepurașul a venit un pic mai devreme la Mangalia, prin prezența familiei Ion și Laura Condur care a oferit din suflet cadouri și dulciuri copiilor de la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia.

Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, pentru că elevilor merituoși și inimoși de la Boroaia li s-a oferit șansa de a-și găsi drumul în viață. Educația este una dintre cele mai de preț valori, pe care omul le dobândește de-a lungul vieții.

Generozitatea se încadrează și ea în aceeași listă privilegiată. Este minunat că încă mai există persoane, care își îndreaptă privirea spre cei mici, dar cu vise mari.

Toată stima și respectul nostru pentru acești oameni excepționali care au deschis elevilor boroieni o poartă către viitor.

Proiectul educațional „Să descoperim și să ne mândrim cu Forțele Navale Române - O poartă deschisă spre viitor!” a demarat anul acesta, fiind susținut de Primăria Boroaia și sprijinit de contraamiralul doctor Ion Condur.

workmaster

Close