Modernizare completă pentru Școala ”Vasile Tomegea” printr-un proiect de investiții de 1,5 milioane lei

Modernizare completă pentru Școala ”Vasile Tomegea” printr-un proiect de investiții de 1,5 milioane lei

Modernizare completă pentru Școala ”Vasile Tomegea” printr-un proiect de investiții de 1,5 milioane lei

Școala ”Vasile Tomegea” devine una din cele mai moderne unități de învățământ din județul Suceava. Printr-un proiect de 1,5 milioane de lei, Primăria Boroaia și-a arătat preocuparea pentru programul de dezvoltare la comunei. Lucrările s-au derulat pe o perioadă record, de numai 5 luni.

Fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se ridică 1,42 milioane lei cu TVA au permis reabilitarea integrală a clădirii, fiind primul proces de acest fel din 1981 și până astăzi.

Primarul Vasile Berariu s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor amintind amploarea acestora, dar și faptul că s-au încheiat într-un interval de timp record.

Contribuția Primăriei Boroaia este de aproape 10% și s-a limitat la achitarea studiului de fezabilitate, expertizei tehnice, studiului energetic și documentației aferente pentru obținerea de avize.

Prin proiectul de modernizare al Școlii ”Vasile Tomegea” s-a urmărit realizarea unor lucrări de maximă necesitate precum anvelopare exterioară cu scopul creșterii confortului termic, înlocuirea instalațiilor termice, electrice, sanitare și reparații ale pereților și pardoselii.

Lucrările au vizat înlocuirea acoperișului clădirii cu învelitoare nouă din tablă și sisteme de colectare pentru apele pluviale, schimbarea tâmplăriei exterioare și interioare, modernizarea instalațiilor termice, electrice și sanitare. Pereții și tavanele au fost complet reabilitate la fel ca și grupurile sanitare, respectiv hidranții.

Holurile sunt amenajate materiale rezistente din PVC și ornate cu elemente din lemn. Două noi centrale termice au fost achiziționate pentru încălzirea școala.

La parter și etajul întâi s-au aplicat șape termice, iar deasupra s-a montat parchet din lemn stratificat, în timp ce la ultimul etaj parchetul din lemn masiv a fost reabilitat.

Prin aceleași proiect s-au modernizat trotuarele, dar și exteriorul imobilului pe care s-a aplicat material cu proprietăți termice garantate, pentru obținerea unui consum energetic mai mic.

În premieră, Școala ”Vasile Tomegea” dispune de sistem radio și monitorizare video.

Inaugurarea clădirii modernizate s-a marcat printr-un eveniment cu momente artistice susținute de elevi ai școlii. La redeschiderea oficială s-a oficiat slujba de sfințire de către preoții din Boroaia, cu pomenirea dascălilor școlii trecuți din viață.

Au asistat peste 100 de localnici, alături de oficialități locale și județene, primarul Vasile Berariu, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul Ioan Stan, inspectorul general Gheorghe Lazăr.

workmaster

Close